GEES SOLAR ENERJİ. Konya'da yenilenebilir enerji sektöründe ''Kaliteden ödün vermeyen ve kalıcı çözümler sunmak'' amacıyla alanında uzmanlaşmış personeli ile 2017 yılında hizmetlerine başlamıştır. Güneş enerjisi projeleri için "Garantili" anahtar teslim, profesyonel, mühendislik ve kurulum hizmetleri veririz.
Güneş enerjisi nerelerde kullanılır?
Güneş enerjisi, elektrik ve ısıtma ihtiyacının olduğu her yerde kullanılır.
Sadece güneş olduğu zaman mı elektrik ve sıcak su sağlıyor?
Solar kollektörler, güneş ışımasının neredeyse tüm spektrumunu absorbe ettiklerinden bulutlu havalarda ya da gölgelenme durumlarında da tama yakın kapasite ile ısı enerjisi üretirler (Morötesi ışınım bulutlu yüzeyden geçebilmektedir).
Poly ve monokristal tip solar modüller, güneş ışımasının görünen kısmı olan ışığı elektriğe dönüştürdüklerinden bulutlu havalarda ve gölgelenme durumlarında ürettikleri enerji miktarı büyük oranda düşer.
Güneş enerjisi ile hangi cihazları çalıştırabilirim?
Güneş enerjisi ile teoride her türlü cihazı çalıştırmak mümkündür. Güneş panelleri doğru akımda elektrik üretirler, günlük hayatımızda kullandığımız birçok cihaz ise alternatif akım kullanır. Bu nedenle sistemlerde üretilen elektriği alternatif akıma çevirmek için bir inverter kullanılır. Anlık olarak çok fazla güç çeken klima, elektrikli ısıtıcı, dalgıç pompa gibi cihazlar için inverter seçimi ona göre yapılmalıdır.
Dolu ve kar yağışı panele zarar verir mi?
Kollektör ve modüllerde kullanılan camlar yüksek darbeye ve basınca dayanıklıdır. Ayrıca alanında uzman ekibimiz güneş enerji sistemini yüksek açı yapacak şekilde konumlandırılır. Böylece darbe ve basınca bağlı şiddeti minumuma indirilir.
Ürettiğim elektriği devlete ya da başka bir kuruma satabilir miyim?
Çift yönlü sayaç sistemi, ürettiğiniz elektriği akülerde depolamaya gerek kalmadan şebekeye satıp kullanacağınız elektriği de yine şebekeden satın almanız prensibine dayanır. Bu sayede akü ve şarj kontrol masrafı ortadan kalkmakta ve temiz enerji sistemlerinin şebeke elektriği bulunan yerlerde de uygulanmasına olanak sağlanmaktadır. Çift yönlü sayaç sistemlerinde eğer üretiminiz tüketiminizden fazla ise fatura ödememenin yanı sıra ürettiğiniz enerjiden gelir elde etmeniz de mümkündür.