2017 Yılında ısı yalıtımı başta olmak üzere çatı, iç ve dış cephe boya, drenaj, su yalıtımı ve çevre düzenlemesi alanlarında faaliyetlerini sürdürmek üzere kurulan ve sağladığı yenilikçi çözümler ve sektöre getirdiği güçlü altyapı sistemleriyle müşterilerinde güven uyandıran bir firma olup Konya ve çevre illerde hizmetlerimize devam etmekteyiz
Isı yalıtımı neden gereklidir?
Isı yalıtımı binadan dışarıya olan ısı kaybını azaltır, enerji tasarrufu sağlar,
Isı yalıtımının korunması için, ekstra bir güç ve maliyete gerek yoktur, kalıcıdır ve bakım gerektirmez,
Kış aylarında ısıtma, yaz aylarında da soğutma giderlerinin düşmesine katkı sağlar,
Binalarda ısının homojen dağılımını sağlar,
Bina içindeki rutubeti önler, sağlıklı ve konforlu bir ortam oluşturur,
İç yüzeylerde terleme sonucu oluşan küfü, siyah lekeleri, sıva ya da boyaların kabarmasını engeller,
Binalarda ısı hareketleri ve buhar yoğunlaşması sonucu oluşabilecek hasarı engeller,
Dış cephelerde kalıcı güzellik sağlar,
Atmosfere giden karbondioksit miktarını düşürerek, hava kirliliğinin azalmasına ve çevrenin korunmasına katkıda bulunur
Isı yalıtımı neden dış cepheye yaptırılmalıdır?
Çünkü kolon, kiriş, perde duvar gibi bölgelerde oluşabilecek ısı köprüleri, binalarda ısı kaybına neden olur ve bu ısı köprüleri sadece dış cephe ısı yalıtımı ile tamamen kaplanabilir.
Dış cephede uygulanan ısı yalıtımı sayesinde, ısı köprülerinin tamamı için ısı kaybı önlenmiş olur.
Ayrıca dış cephe ısı yalıtımı sayesinde, binanın dış cephesi aşırı ısınma, aşırı soğuma, yağış ve don gibi olumsuz hava şartlarına maruz kalmaz, cepheden su emilimi dengelenir. Böylece uzun yıllar deformasyon (çatlama, kabarma vb.) oluşmaz.
İç cepheden ısı yalıtımı yapılabilir mi?
Evet yapılabilir. Ancak iç cephe ısı yalıtımı uygulamaları ile binalarda bulunan kolon, kiriş, perde duvar gibi ısı köprüleri tamamen kaplanamaz. Isı köprüleri, binalarda en fazla ısı kaybının olduğu bölgelerden biri olduğu için dış cepheden kaplanmalıdır.
İç cepheden yapılan ısı yalıtımı, yoğuşma ve terleme sorunlarının çözümü değildir. Özellikle tavan döşemelerinin dış cephe ile kesiştiği noktalarda rutubet ve küf oluşumları iç cephe ısı yalıtımı ile tam olarak ortadan kalkmaz.
İç cephe uygulamaları, binalardaki kullanım alanını daraltır. Ayrıca yaşama alanlarına bakan yüzeyde yer alacağı için konut içinde daha çok darbe ve hasar almaya müsaittir.
Yukarıda belirtilen nedenlerden dolayı binalarda iç cephe ısı yalıtımı önerilmez. Etkili çözüm almak için dış cephe ısı yalıtım uygulaması yapmak doğru bir tercihtir.
Binada kullanılan gaz beton, tuğla duvar veya bims blok gibi yapı malzemeleri ısı yalıtımının yerini tutar mı?
Gaz beton, her türden tuğla ve bimsblok, yapı malzemesidir, ısı yalıtım malzemesi değildir. Betonarme binalar hangi malzemeden yapılmış olursa olsun tüm cepheler, kolon ve kirişler çatı ve taban mutlaka ısı yalıtım malzemeleri ile yalıtılmalıdır.
Binada ısı yalıtımına karar verilmesi için ne kadar çoğunluk yeterlidir?
Kat mülkiyeti kanununa göre, apartman veya site yönetimine yetki verilerek sağlanan % 51’lik çoğunluk ısı yalıtımı kararı için yeterlidir.